Japán nem tudja tartani klímavédelmi vállalását
2012. június 07. írta: pandava

Japán nem tudja tartani klímavédelmi vállalását

"A japán kormány beismerte, hogy várhatóan nem tudja majd tartani a 2020-ra vállalt 25%-os kibocsátás-csökkentési tervet a fukusimai katasztrófát követő eseményeknek betudhatóan. Mint ismeretes, a tavaly márciusi atomerőművi balesetet követően a nukleáris létesítményekkel kapcsolatos közbizalom nagymértékben meggyengült, jelenleg a szigetország mind az 50 működőképes reaktora üzemen kívül van, és biztonsági felülvizsgálatra vár. 


Az Egyesült Államok energiainformációs ügynöksége (EIA) a hét elején közölt felmérésében arról tájékoztatott, hogy Japán január és április közötti áramtermeléshez kapcsolódó CO2-kibocsátása az előző év hasonló időszakához viszonyítva 40%-kal emelkedett. Míg tavaly az árammix 64%-a volt köthető fosszilis energiahordozókhoz, addig 2012 első négy hónapjában ez az arány 90%-ra emelkedett. 

A japán miniszterelnök kifejtette, hogy a korábbi 2020-ra tett vállalás még egy korántsem jelentéktelen atomenergetika termelést feltételezett, ezért nincs kétsége afelől, hogy ezt a vállalást felül kell majd vizsgálni. 

A portál emlékeztet rá, hogy Japán a tavalyi klímacsúcson már nem tett további kibocsátás-csökkentési vállalásokat, azonban a helyi kormány hamarosan támogatási programot indít a tiszta energetikai technológiák számára, melynek célja, hogy 2013-ra az ország energiatermelésében a zöld források arányát 13% emeljék."

Eredeti cikk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megujulok-maskent.blog.hu/api/trackback/id/tr324572127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása